Αποζημίωση 900.000 ευρώ για τροχαίο

Υψηλή αποζημίωση ύψους 900.000 ευρώ για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη υποχρεώνεται να καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο για τροχαίο, όπου έχασε τη ζωή του συνεπιβάτης λόγω πρόσκρουσης του οχήματος σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε περίπτωση τροχαίου, όπου σκοτώθηκε συνεπιβάτης 18 μόλις ετών που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, επέβαλε στο Δημόσιο να καταβάλει σε 5 συγγενείς του (γονείς, αδελφή, παππούς, γιαγιά) χρηματική ικανοποίηση 900.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη στενοχώρια και την ψυχική οδύνη για τον άδικο χαμό του νέου. Ανάλογη αποζημίωση αναμένεται να επιδικαστεί και για δεύτερο θύμα της ίδιας σύγκρουσης, που καθόταν επίσης πίσω και δεν μπόρεσε να προφυλαχθεί κατά την πρόσκρουση.

Το δικαστήριο επισήμανε ότι η πινακίδα με τσιμεντένια βάση, τοποθετήθηκε παράνομα στη νησίδα ασφαλείας της λ. Βουλιαγμένης, χωρίς να ζητηθεί άδεια του οικείου Δήμου. Έκρινε ότι σωστά αξιώνεται αποζημίωση από το Δημόσιο, γιατί και αυτό έχει αυτοτελή υποχρέωση (παράλληλα με τον Δήμο) να «ξηλώσει» την παράνομη εγκατάσταση. Η δικαστική απόφαση (4835/11) ανοίγει τον δρόμο για καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πηγή: www.NextDeal.gr
Αναδημοσίευση από :ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΝΕΛΑΚΗ